Το Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι παγκοσμίου εμβέλειας Θέατρο και είναι πολύ διαδεδομένη η άποψη ότι αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Είναι το πολιτισμικό στολίδι της Σύρου μας που συνδυάζει την αρχιτεκτονική τελειότητα και την «στέγη» της τέχνης του θεάτρου και του πολιτισμού στο πέρασμα των χρόνων. 

Η οικογένεια της ΟΝΕΧ NEORION Shipyards στηρίζει τον πολιτισμό ως κορωνίδα της κληρονομιάς μας την οποία έχουμε χρέος να διασώσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ο πολιτισμός μας και η ιστορία του, είναι το οξυγόνο της ψυχής και του πνεύματος του απανταχού ελληνισμού.

Στηρίζουμε περήφανα τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Ιστορικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ, στην Ερμούπολη της Σύρου, γιατί έχουμε αγάπη για την Σύρο και την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Δήμος Σύρου δια της αντιδημάρχου Πολιτισμού Κας Αλίκης Λεονταρίτη, δήλωσε μεταξύ άλλων : «… οι συγκεκριμένες χορηγίες αποτελούν ουσιαστική και πολύτιμη αρωγή για τη διάσωση των θησαυρών που έχουμε κληρονομήσει, και συγκεκριμένα για το απαράμιλλης ομορφιάς ιστορικό Θέατρο «Απόλλων», σήμα κατατεθέν του ένδοξου καλλιτεχνικού παρελθόντος της Σύρου».

Source: https://www.businessdaily.gr/koinonia/25604_horigia-oneh-shipyards-sto-theatro-apollon-stin-ermoypoli

print